ТВ2 по Коледа и Нова година - Кралски вариете спектакъл

11 декември 2008 | 12:05 Дачев
В последните часове от годината ТВ2 ще предложи на своите зрители „Кралски вариете спектакъл”. Водещи на събитието са Филип Шофийлд и Кейт Торнтън.
Рок-легендата Бон Джоуви, който е и специален гост, се присъединява към многобройните световните звезди на шоуто по време на 79-тото издание на „Royal Variety”. Събитието се провежда в Ливърпул, родното място на много бринатски шоу-легенди. През 2007 градът отбеляза своята 800-на годишнина, а през януари 2008 беше обявен за Европейска столица на Културата.

Dame Kiri Te Kanawa, една от най-големите звезди на нашето време, прави специално вечерно представление в рамките на събитието. Зрителите ще видят още Пол Потс, певецът Джеймс Блънт, поп–звездата Енрике Иглесиас, мецосопраното Катрин Дженкинс и балетиста Дарси Бусел.

Зрителите на ТВ2 ще посрещнат първите минути на новата 2009 с концерт на Симпли Ред – „Simply Red: Live For You”. Това е последният концерт на Симпли Ред преди бандата да се отдаде на заслужена почивка след края на световното си турне през 2000 г. Едночасовото шоу поставя под светлините на прожекторите световните гиганти от бандата, и показва за пореден път защо те продължават да бъдат сред най-известните лица на световната музикална сцена.

Световните награди за илюзионисти 2008 зрителите ще могат да гледат в първия ден от новата 2009 година от 11:30 часа. Водещ на церемонията е актьорът Нийл Патрик Харис. Зрителите ще се срещнат с едни от най-добрите илюзионисти в света на магията, които ще покажат най-впечатляващите си номера и фокуси. Сред гостите на церемонията са имена като Ед Алонзо, Ланс Бъртон, Джеф Макбрайт, Ханс Клок и много други.

Вечерта на 1 януари 2009 от 21:30 часа ще започне телевизионния спектакъл „Горещи танци върху лед”. Телевизионното шоу ще представи на зрителите магията и страстта на фигурното пързаляне, поднесени по един различен начин. Зрителите на TВ2 ще се насладят на фантастична шоу програма на лед, с участието на едни от най-големите имена във фигурното пързаляне. Саша Коен, Брайън Бойтано и Тод Елдридж са само част от популярните фигуристи, с които ТВ2 ще влезе в дома на всеки по време на празниците. Домакини на събитието ще бъдат легендите в Американското фигурното пързаляне – Питър Карутърс и Роз Съмнър. Юка Сато, Майкъл Уейс и канадката Шае-Лин Борн са други световноизвестни фигуристи, който ще танцуват върху леда под музикалния фон на „Cleveland Pops”, със специален гост Питър Сетера.

В 22:00 часа на 2 януари ТВ2 ще излъчи концерт на британската група Take That (Тейк Дет). Това е най-успешната британска мъжка формация след Бийтълс. Тейк Дет ще представят своя последен албум „Beautiful World”. Гари Барлоу, Марк Оуен, Джейсън Ориндж и Хауърд Доналд ще излълнят едни от най-големите си хитове, както и ексклузивно част от своя нов албум. На сцената ще се появи и Лулу за вълнуващото изпълнение на Relight My Fire.

Филмовата програма на ТВ2:
За дните Бъдни вечер и Коледа ТВ2 ще излъчи няколко тематични филмови заглавия:
- 24 декември от 21:30 часа - „Коледа в Бостън”, романтична комедия.
- 25 декември от 10:00 часа - „Нощта преди коледа”, анимация.
- 25 декември от 16:00 часа - „Тайната на лешникотрошачката”, новата версия на известната история.
- 25 декември от 20:30 часа – „Отново заедно”, комедия.
В петъчната сутрин, 26 декември, от 9.00 часа за малките зрители ще започне анимацията „Най-малката светлинка на елхата”. Малко по-късно, от 16:00 часа, ще започне игралният филм „Коледно дете”, а в 19:30 часа - романтичната комедия „Пратеник от рая”.

Сред филмовите заглавия от големия екран са „Двоен удар” с Жан Клод Ван Дам, който ТВ2 ще излъчи на 26 декември от 21:00 часа. Екшън трилъра „В тила на врага” зрителите ще могат да видят на 27 декември от 20:15 часа. Късният филм същата вечер е „Предателство” с Ерика Елениак и Адам Болдуин, който е с начален час 23:00 часа. „Приложна магия” със Сандра Бълок и Никол Кидман зрителите ще могат да видят на 28 декември, неделя, от 20:00 часа.

В първия ден от новата 2009 година от 19:30 часа ще започне американският игрален филм „Опасно синьо”. Филмът се излъчва за първи път в българския телевизионен ефир и е с участието на Джесика Алба, Скот Каан, Ашли Скот, Пол Уокър. В петъчния 2 януари от 19:30 часа ТВ2 ще излъчи екшън комедията с участието на Брус Уилис - „Последният бойскаут”. Освен екшън заглавията, зрителите ще могат да гледат и комедията „Лятна свалка” в съботната вечер, 3 януари от 19:30 часа, както и сай-фай екшъна „Робокоп” в неделя, 4 януари, от 19:30 часа.

По време на празниците ТВ2 и РИНГ ще излъчват най-доброто от изминалия полу-сезон на „А Футболна група”, а зрителите ще печелят награди
„Футбол БГ” 2008 се каза футболната треска, която ТВ2 и РИНГ са подготвили за зрителите по време на празниците. В десет едночасови предавания спортният екип на медиите се е опитал да подбере най-доброто от изминалия полу-сезон на родната А група. Пълен анализ на изминалите срещи и моментното класиране, интервюта и коментари на треньори и играчи, последни трансферни новини от отборите и очакванията им за новата 2009 година ще са акцентите на обзора „Футбол БГ”.

РИНГ започват излъчването на обзорните предавания от 15 декември, понеделник. Всеки ден в продължение на 10 дни, до 30 декември, от 17:00 часа зрителите ще могат да гледат „Футбол БГ” по РИНГ, за да си припомнят най-интересните моменти от вътрешното ни първенство.
ТВ2 ще стартира излъчването на поредицата една седмица по-късно, 22 декември от 19:30 часа. По време на излъчванията по ТВ2, в предаването „Ринг свободен” по РИНГ, водещият Йордан Георгиев ще следи до колко внимате


ИЗБРАНО